U Tužilaštvu BiH
416

Istragu protiv Dudakovića vodi kćerka SNSD-ovog funkcionera Slavka Jovičića

Piše: Er. M.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Istragu protiv bivšeg komandanta Armije Republike BiH Atifa Dudakovića i ostalih pripadnika 5. korpusa Armije RBiH, a koji su danas uhapšeni, vodi tužiteljica u Tužilaštvu BiH Vedrana Mijović, kćerka bivšeg zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Slavka Jovičića.

Vedrana Mijović rođena je 1978. godine u Sarajevu, a na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu diplomirala je 2001. godine. Na zvaničnoj web stranici Tužilaštva BiH navedeno je da je pravosudni ispit položila 2004. godine u Sarajevu.

Profesionalnu karijeru je započela kao pripravnik u Osnovnom sudu u Rogatici od 2001. do 2003. godine. Od 2004. do 2005. godine obavljala je poslove inspektora za sprečavanje privrednog kriminaliteta u Odjeljenju kriminalističke policije u Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U periodu od 2005. do 2009. godine radi u Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu, na poslovima stručnog saradnika. Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH ju je imenovalo za tužioca u Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo dana 01. maja 2009. godine, a tu dužnost je obavljala do 01. decembra 2013. godine kada je odlukom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine imenovana za tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine.