Objekat od 350 kvadrata
16

Istočno Sarajevo: Lukač i Višković otvorili policijsku stanicu na međuentitetskoj liniji

I. Č.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske otvorilo je nove objekte Staničnog odjeljenja policije Trebević i Policijske stanice Istočna Ilidža.

Premijer RS-a Radovan Višković je kazao da je Istočna Ilidža jedna od lokalnih zajednica koja nije imala policijsku stanicu.

"Objekat ima 350 kvadrata. Sređen je, sa svom potrebnom tehnikom. Ima i videonadzor gdje se prati stanje u gradu i stanje pred stanicom", kazao je Višković.

Naveo je kako se lokalna zajednica nalazi na samoj međuentitetskoj liniji i da će otvaranje stanice unaprijediti sigurnost građana u Istočnom Sarajevu.

"Ako se počini krivično djelo u FBiH, često se dešava da počinioci traže spas prelazeći entitetsku liniju", istakao je Višković.

Prema njegovim riječima, MUP RS-a je po raznim osnovama izdvojio više od 125 miliona KM.

"MUP RS-a je stub sigurnosti RS-a. U kompleks Zalužane smo uložili 13 miliona KM", kazao je Višković, dodavši da će imati centar za obuku koji niko u okruženju neće imati.

Lukač je kazao da je Vlada RS izdvojila 877 hiljada KM za izgradnju objekta Policijske stanice Istočna Ilidža koji se nalazi na samoj entitetskoj liniji.

"Nalazimo se na samoj entitetskoj liniji i vrlo je bitno da ovdje imamo stanicu policije. Opština Istočna Ilidža će u izgradnju ove stanice uložiti 150 hiljada KM", kazao je Lukač.