{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Istočno Sarajevo će izdvojiti sredstva za opremu bolnice Kasindo

S
26.7.2012. u 18:28
0
1
Istočno Sarajevo će izdvojiti sredstva za opremu bolnice Kasindo
0
Istočno Sarajevo će izdvojiti sredstva za opremu bolnice Kasindo
Skupština Grada Istočno Sarajevo usvojila je danas Informaciju o realizaciji zaključaka u vezi sa izgradnjom bolnice Kasindo i konstatovala da je opština Istočna Ilidža produžila urbanističku saglasnost za rekonstrukciju paviljona "Srbija".
"Grad će izdvojiti sredstva, koja smo planirali budžetom, za nabavku opreme i aparata bolnici Kasindo, a sve ostalo će morati da čeka usvajanje budžeta za narednu godinu, kada ćemo pokušati da iznađemo načine kako i koliko mi kao grad i opštine u njegovom sastavu možemo da izdvojimo za igradnju bolnice", rekao je predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić.

Razmatrajući Informaciju o zaštiti životne sredine na području grada, sa posebnim osvrtom na oblast voda i zaštitu izvorišta vode za piće, odbornici su zaključili da i dalje postoje određeni problemi koje stvara neplanska sječa šume, čime se ugrožavaju izvorišta.

"Šuma se sječe nekontrolisano, a opštine nemaju sredstava da više pažnje posvete vodozaštiti, odnosno zaštiti izvorišta pitke vode. I bez obzira na to, preduzeća koja se bave vodosnabdijevanjem dobro funkcionišu, osim preduzeća na Sokocu, koje je u problemu i praktično u stečaju", rekao je Lučić i izrazio nadu da će opština u saradnji sa Vladom Republike Srpske naći rješenje.

On je dodao da je danas razmatrana i Informacija o stanju u oblasti zapošljavanja, prema kojoj na području grada ima oko 9.500 evidentiranih nezaposlenih lica, od kojih njih 8.600 aktivno traže posao, a preostali su na evidenciji zbog sticanja nekih drugih prava, kao, na primjer, prava na penzionsanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: