{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Istekao rok za dostavljanje prijedloga o smanjenju budžeta za jedan posto

S
1.7.2014. u 17:26
2
3
Istekao rok za dostavljanje prijedloga o smanjenju budžeta za jedan posto
2
Istekao rok za dostavljanje prijedloga o smanjenju budžeta za jedan posto
Od 75 budžetskih korisnika koji su imali obavezu da do danas dostave prijedlog smanjenja budžeta za jedan posto, njih desetak obavijestilo je Ministarstvo finansija i trezora BiH da će, zbog određenih tehničkih razloga, to učiniti sutra, potvrđeno je Srni u ovom ministarstvu.
Dvije institucije tražile su izuzeće, jer im je budžet već bio smanjen u odnosu na prošlogodišnji, uz obrazloženje da bi im još jedno smanjenje predstavljalo problem u radu.

U skladu sa zaključkom Vijeća ministara BiH i instrukcijama Ministarstva finansija i trezora BiH, institucije su predložile uštede od jedan posto samo na rashodima finansiranim iz budžetskih sredstava.

U Ministarstvu kažu da to znači da nisu obuhvaćeni rashodi finansirani iz donacija, primitaka od prodaje stalnih sredstava, vlastitih namjenskih prihoda, grantova drugih nivoa vlasti i drugih izvora finansiranja.

Na osnovu dostavljenih prijedloga iz institucija u Ministarstvu finasija i trezora BiH u vrlo kratkom roku bit će pripremljen Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2014. godinu i upućen Savjetu ministara na usvajanje.

U Ministarstvu kažu da nisu obaviješteni kada će biti zakazana naredna sjednica Vijeća ministara BiH.

Institucijama BiH danas je istekao rok za dostavljanje prijedloga smanjenja budžetskih troškova za ovu godinu u iznosu od jedan posto, kako bi taj novac bio preusmjeren za pomoć poplavljenim područjima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: