{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Istekao rok za dostavljanje prijedloga o smanjenju budžeta za jedan posto

S
1.7.2014. u 17:26
2
3
Istekao rok za dostavljanje prijedloga o smanjenju budžeta za jedan posto
2
Istekao rok za dostavljanje prijedloga o smanjenju budžeta za jedan posto
Od 75 budžetskih korisnika koji su imali obavezu da do danas dostave prijedlog smanjenja budžeta za jedan posto, njih desetak obavijestilo je Ministarstvo finansija i trezora BiH da će, zbog određenih tehničkih razloga, to učiniti sutra, potvrđeno je Srni u ovom ministarstvu.
Dvije institucije tražile su izuzeće, jer im je budžet već bio smanjen u odnosu na prošlogodišnji, uz obrazloženje da bi im još jedno smanjenje predstavljalo problem u radu.

U skladu sa zaključkom Vijeća ministara BiH i instrukcijama Ministarstva finansija i trezora BiH, institucije su predložile uštede od jedan posto samo na rashodima finansiranim iz budžetskih sredstava.

U Ministarstvu kažu da to znači da nisu obuhvaćeni rashodi finansirani iz donacija, primitaka od prodaje stalnih sredstava, vlastitih namjenskih prihoda, grantova drugih nivoa vlasti i drugih izvora finansiranja.

Na osnovu dostavljenih prijedloga iz institucija u Ministarstvu finasija i trezora BiH u vrlo kratkom roku bit će pripremljen Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2014. godinu i upućen Savjetu ministara na usvajanje.

U Ministarstvu kažu da nisu obaviješteni kada će biti zakazana naredna sjednica Vijeća ministara BiH.

Institucijama BiH danas je istekao rok za dostavljanje prijedloga smanjenja budžetskih troškova za ovu godinu u iznosu od jedan posto, kako bi taj novac bio preusmjeren za pomoć poplavljenim područjima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: