{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ispravni uzorci vode s Olimpijskog bazena Otoka

F
13.10.2011. u 16:39
0
9
Ispravni uzorci vode s Olimpijskog bazena Otoka
0
Ispravni uzorci vode s Olimpijskog bazena Otoka
Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo je sveobuhvatnom fizičko-hemijskom analizom uzoraka vode u Olimpijskom bazenu Otoka utvrdio da uzorak vode "po mjerenim pokazateljima odgovara uslovima Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za kupanje", saopćeno je iz Olimpijskog bazena.
Detaljna analiza urađena je na zahtjev rukovodstva Olimpijskog bazena Otoka, nakon što su u utorak u ranim večernjim satima utvrđene indicije koje bi eventualno nepovoljno mogle utjecati na sigurnost korisnika usluga bazena.

U saopćenju se navodi da je od Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo hitno zatražena detaljna analiza vode, a od Ministarstva unutrašnjih poslova KS-a istražni postupak vezan za novonastalu situaciju. Uprava Olimpijskog bazena je u stoga u utorak odlučila i da trenutno obustavi pružanje usluga korisnicima.

Nakon dobijenih rezultata analiza koje je proveo Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, u kojima je utvrđeno da s bakteriološkog stanovišta ispitivani uzorak vode odgovara propisima Pravilnika za vode prečišćenog tipa, odlučeno je da Olimpijski bazen Sarajevo nastavlja s pružanjem usluga u petak.

Istraga koju provodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo još je u toku, saopćeno je iz Olimpijskog bazena Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: