Let FlyBosnije
575

Ispravka iz Granične policije: Avion iz Italije sa bh. građanima ipak dolazi u Sarajevo

A. D.
Nakon što je prvobitno iz Granične policije za medije rečeno da je otkazan let aviona aviokomanije FlyBosnia, koji je večeras u 18:15 sati trebao sletjeti u Sarajevo s bh. građanima iz Italije, ubrzo nakon toga je došlo do ispravke ove informacije.

Aviokompanija FlyBosnia danas po planu vraća državljane BiH koji su bili "zaglavili" u Italiji, a zbog čega je prekjučer donesena i odluka Vijeća ministara o povratku naših građana.

"Otkazan je prenos posmrtnih ostataka jedne osobe koji su trebali biti prevezeni, iz razloga za koje nismo odgovorni, FlyBosnia je bila spremna i željela pomoći, ali zbog nedostatka neophodne dokumentacije, transport je otkazan iz razloga za koje nismo mi krivi", rekli su iz FlyBosnije.

Tako će se po planu iz Sarajeva do Rima avionom prevesti blizu 100 osoba koje se trenutno nalaze u BiH, a žive u zemljama Evropske unije. U povratku istim avionom će biti vraćeni državljani BiH koji su "zaglavili" u Italiji.

Uslov za organizaciju leta bio je maksimalna zaštita svih putnika i kabinskog osoblja u avionu zbog koronavirusa.

Zbog toga će svi u avionu biti obučeni u zaštitna odijela i bit će obavezni da nose maske i rukavice, a avion će prema proceduri biti kompletno dezinficiran.