ZDK
0

Isporučena školska oprema vrijedna milion KM

FENA
Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) osiguralo je milion KM za nabavku opreme za osnovne i srednje škole čija će podjela i instalacija uslijediti narednih dana.

Školama u ZDK-u koje su iskazale potrebe za ovom vrstom opreme bit će isporučeno 66 aparata za fotokopiranje, 57 digitalnih projektora s projekcionim platnom i 66 telefaks aparata.

Pored ove opreme, školama će se isporučiti i 213 grafoskop aparata, a nabavka ostale opreme za koju su škole iskazale potrebe uslijediti će u narednom periodu.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK-a u 2008. godini, osim milion KM za opremu, izdvojit će i 1.587.000 za rekonstrukciju ravnih krovova na školskim objektima, 150.000 za projektovanje i nadzor nad realizacijom građevinskih radova, za adaptaciju fiskulturnih sala 679.417 i instalacije kotlova u školama 150.000 KM. Planirana je i zamjena školske stolarije od 500.000 KM.

Za projekte kapitalnih ulaganja iz resora Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK-a u ovoj godini osigurano je pet miliona KM.