{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Isporučena školska oprema vrijedna milion KM

F
23.6.2008. u 15:41
0
0
Isporučena školska oprema vrijedna milion KM
0
Isporučena školska oprema vrijedna milion KM
Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) osiguralo je milion KM za nabavku opreme za osnovne i srednje škole čija će podjela i instalacija uslijediti narednih dana.
Školama u ZDK-u koje su iskazale potrebe za ovom vrstom opreme bit će isporučeno 66 aparata za fotokopiranje, 57 digitalnih projektora s projekcionim platnom i 66 telefaks aparata.

Pored ove opreme, školama će se isporučiti i 213 grafoskop aparata, a nabavka ostale opreme za koju su škole iskazale potrebe uslijediti će u narednom periodu.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK-a u 2008. godini, osim milion KM za opremu, izdvojit će i 1.587.000 za rekonstrukciju ravnih krovova na školskim objektima, 150.000 za projektovanje i nadzor nad realizacijom građevinskih radova, za adaptaciju fiskulturnih sala 679.417 i instalacije kotlova u školama 150.000 KM. Planirana je i zamjena školske stolarije od 500.000 KM.

Za projekte kapitalnih ulaganja iz resora Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK-a u ovoj godini osigurano je pet miliona KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: