Emocije i sjećanja
175

Ismeta Dervoz, Jasna Gospić i Fazla u Trebevićkoj žičari: Potrebni su nam pozitivni događaji

Piše: E. Lj. i A. B.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Među prvim bh. građanima koji su se provozali Trebevićkom žičarom su i Ismeta Dervoz, Jasna Gospić i Zlatan Fazlić Fazla koji su u razgovoru za Klix.ba rekli kako je ovo veliki događaj za Sarajevo koji će sigurno isprovocirati nove, ljepše događaje.

"Fantastičan je osjećaj. Žičara je divna, tiha, ugodna i topla. Uzbuđeni smo i sjećamo se naše mladosti, sjećamo se kako je izgledalo kada smo se vozili starom žičarom koja je tada bila otvorena. Mi smo kao pjevači i umjetnici pjesmom rekli koliko se radujemo Trebevićkoj žičari", rekla je Jasna Gospić.

Istakla je da je ovo veliki događaj za grad Sarajevo koji budi nadu da će sve krenuti nabolje. Sreću i uzbuđenje nije mogla sakriti ni Ismeta Dervoz koja je naglasila da je ovo predivan trenutak za sve građane Sarajeva.

"Mi smo imali to zadovoljstvo da se u principu upišemo u historiju. Hvala Fazli i sretni smo što smo s njim i Nikšom Bratošem dio ovog historijskog trenutka. To je prekrasan osjećaj, ponovno pokretanje žičare budi pozitivne emocije. Pozitivni događaji su nam potrebni jer stvaraju nove okvire u kojima ćemo doživjeti procvat", rekla je Dervoz.

Zlatan Fazlić Fazla nam je ispričao kako je za pjevače grupe Ambasadori bez teškoće napisao pjesmu "Trebević opet silazi u grad".

"Napisao sam strofe za pjevače na osnovu svojih poveznica s nekim događajem. Ismeta mi je bila asocijacija na Olimpijadu, Jasna na djetinjstvo, Hari na mladog i zaljubljenog tinejdžera, a Čola na nekoga ko će nam reći da nas čeka ljepše vrijeme", rekao je.

Dodao je kako je siguran da je žičara uvod u sretnije vrijeme jer, ističe, dobra stvar provocira novu dobru stvar.

"Kada živite u okruženju u kojem se ništa dobro ne dešava, onda ta loša atmosfera gradi i provocira novu lošu. Ovo će inspirisati nove mlade načelnike i gradonačelnike u BiH da naprave nešto slično i obnove nešto što je uništeno u ratu", rekao nam je Fazla.