{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ismeta Dervoz izvjestiteljica PS Vijeća Evrope

F
3.10.2013. u 13:42
8
24
Ismeta Dervoz izvjestiteljica PS Vijeća Evrope
8
Ismeta Dervoz izvjestiteljica PS Vijeća Evrope
Ismeta Dervoz
Članica Stalnog izaslanstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Ismeta Dervoz imenovana je, uime Odbora za kulturu, znanost, obrazovanje i medije PSVE-a, za izvjestiteljicu na temu “Očuvanje kulture u kriznim i postkriznim situacijama”, a Stalni odbor PSVE-a je prihvatio inicijativu za preporuku koju je podnijela također članica Dervoz, uz sudjelovanje još 25 članica i članova Odbora za kulturu, znanost, obrazovanje i medije PSVE-a.
"U postkonfliktnim situacijama priznanje kulturne različitosti, koja obuhvata naslijeđe i kreativnost, može poslužiti kao pozitivna snaga nakon dijaloga, uzajamnog razumijevanja, pomirenja, socijalne stabilnosti i rekonstrukcije. Vijeće Evrope igra važnu ulogu u pomaganju vladama i lokalnim vlastima na izgradnji konstruktivnog partnerstva između raznih javnih i privatnih aktera kako bi se pokrenulo posredništvo među zajednicama, razvijala osjetljivost među kulturama, naročito među mladima i ohrabrila kulturna razmjena. Osim toga, ostaju izazovi kako sačuvati identitet i različitost historijskog kulturnog pejzaža i naslijeđa, a istovremeno se nositi sa gorućom potrebom za rekonstrukcijom", istakla je poslanica Dervoz obrazlažući podnesenu inicijativu.

Nakon uspješnog rada na usvojenoj Rezoluciji Vijeća Evrope pod nazivom "Industrijsko naslijeđe u Evropi", ovo je novo priznanje za članicu Stalnog izaslanstva PSBiH u PSVE-a Ismetu Dervoz za dosadašnje aktivnosti i uspješan rad u tijelima Vijeća Evrope, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: