|

"Islamska zajednica staje na stranu jedne stranke"

"Islamska zajednica staje na stranu jedne stranke"
0
F
FENA
13.11.2009. u 15:03
10
komentara
0

dijeljenja
"Islamska zajednica staje na stranu jedne stranke"
Stranka demokratske akcije BiH (SDABiH) smatra da je saopćenje Informativne službe Islamske zajednice BiH u kojem kritiziraju rukovodstvo ove stranke "pisano u redakciji jednog medija, odnosno štabu političke stranke jednog lica".
-To upućuje na zaključak da se Islamska zajednica stavlja na stranu jedne osobe i jedne političke stranke, što nije dobro za bh. muslimane, kao ni cjelokupnu političku javnost u našoj zemlji, saopćeno je.

Ova stranka je, navedeno je, potpuno opredijeljena za borbu protiv svih vrsta korupcije i kriminala te podržava rad svih bh. institucija za provedbu zakona, uključujući Antikorupcioni tim OHR-a i ostale međunarodne institucije koje im u tome pomažu.

SDABiH podsjeća da je najveća politička stranka, otvorena za sve bh. građane koji prihvataju njen program i političke ciljeve te da kao najjača parlamentarna stranka u državnom i parlamentu FBiH ima pravo govoriti i uime Bošnjaka koji su to uvijek znali prepoznati dajući joj ubjedljivu podršku.

-SDABiH je državotvorna stranka i radi na jačanju države BiH, za dobrobit svih njenih naroda i građana. Neosporna je činjenica da se borbom za jačanje BiH kao zajednice ravnopravnih naroda i građana najbolje štite i vjerska, etnička i ostala prava Bošnjaka. Upravo zbog stradanja i genocida u prošlosti, SDABiH će uraditi sve da se takvo zlo ne ponovi, a što je moguće samo ako nam u tome pomažu i prijatelji iz inozemstva – uključujući međunarodne institucije, SAD i EU, navedeno je u saopćenju.

Zakoni su, tvrdi SDABiH, jednaki za sve i poznaju samo kategoriju građana.

-Iznad njih niko ne može biti, pa ni najviše političke i javne ličnosti kao ni predstavnici vjerskih zajednica. Zato vođenje krivičnih postupaka koji te zakone krše - Srbin, Hrvat, Bošnjak - nije napad na bošnjački, srpski ili hrvatski narod, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDABiH.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...