{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Islamska zajednica BiH: Nova imenovanja na čelu uprava Rijaseta

F
30.10.2014. u 15:40
0
7
Islamska zajednica BiH: Nova imenovanja na čelu uprava Rijaseta
0
Islamska zajednica BiH: Nova imenovanja na čelu uprava Rijaseta
Foto: Rijaset.ba
Pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića danas je održana konstituirajuća sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.
Sjednici su prisustvovali Safet Softić, predsjednik Sabora Islamske zajednice, članovi Rijaseta, te rukovodioci ureda Rijaseta i direktor Vakufske direkcije.

Kavazović je izrazio zadovoljstvo reformskim procesima koji su vođeni u posljednje dvije godine u Islamskoj zajednici i zahvalio svima koji su tome doprinijeli, te ukazao na veliku odgovornost Rijaseta uz uvjerenje da će reorganizacija Rijaseta doprinijeti dinamiziranju aktivnosti i uspješnijem radu.

Kavazović je također zahvalio i predsjedniku Sabora Safetu Softiću na njegovom ličnom i doprinosu Sabora u vršenju poslova iz svojih nadležnosti za dobrobit Islamske zajednice.

Softić je veoma uspješnim ocijenio rad Sabora u mandatnom periodu 2010. - 2014. godine, istakavši da je Islamska zajednica, unatoč mnogim izazovima, sačuvala svoju stabilnost i jedinstvo.

Poželio je uspješan rad direktorima uprava Rijaseta i rukovodiocima ureda, izrazivši nadu da će direktori uprava opravdati veliko povjerenje koje im je ukazao Sabor, te uručio odluku o imenovanju na čelo uprava Rijaseta.

Rijaset Islamske zajednice je na sjednici za sekretara Rijaseta imenovao Mensura Karadžu, a za rukovodioca Ureda za društvenu brigu imenovan je Hamed ef. Efendić, za rukovodioca Ureda za zekat mr. Elnur ef. Salihović, za rukovodioca Ureda za hadž i umru Nezim ef. Halilović i rukovodioca izdavačkog centra El-Kalem Mesud ef. Smajić.

Za direktora Radija Islamske zajednice Bir imenovan je Nedim Hrbata, a za vršioca dužnosti direktora Gazi Husrev-begove biblioteke imanovan je Muhamed Hodžić.

Na sjednici je dana saglasnost za izradu Takvima za 2015. godinu, navodi MINA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: