BiH
0

Islamic Relief Worldwide organizira iftar podrške za djecu Sirije

Klix.ba
Humanitarna organizacija Islamic Relief Worldwide će 8.6.2018. godine, u prostoru hotela Hills na Ilidži, organizirati humanitarni iftar za pomoć djeci u izbjegličkim kampovima u Siriji.

"Ovim iftarom želimo pružiti priliku svima nama, da ramaznske dane maksimalno iskoristimo u dobročinstvu prema onima koji su najpotrebniji za pomoć. Rat u Siriji odavno je iscrpio riječi kojim se mogu opisati svakodnevna razaranja ove drevne zemlje. Uništena su i do temelja srušena djetinjstva miliona djece ostavljajući na njihovim nevinim životima neizbrisiv trag. Svako dijete nosi doživotne ožiljke sa strašnim posljedicama na njihovo zdravlje, dobrobit i budućnost. Zapanjujućih 13,1 miliona ljudi širom Sirije je u hitnoj potrebi za humanitarnom pomoći, uključujući više od pet miliona djece. Ovim putem Vas pozivamo da dođete u petak 8.6.2018. godine u 20 sati i time direktno pomognete nedužnoj dijeci u Siriji", poručili su iz Islamic Relief Worldwide.

Cijena ulaznice za jednu osobu iznosi 15 KM. Za manju djecu je obezbijeđena igraonica.

Rezervacije možete vršiti na email [email protected], kao i pozivom ili slanjem poruke sa imenima osoba koje namjeravaju doći na iftar na broj telefona 062 877 720.

Distribucija ramazanskih paketa hrane u BIH

Od početka mjeseca ramazana, Islamic Relief je počeo sa distribucijom paketa hrane za ugrožene u Bosni i Hercegovini. Do sada je distribuirano 3.813 paketa u 25 gradova u oba entiteta BiH. U narednim danima je u planu distribucija još 1.250 paketa.

"Naravno ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez naših građana koji su podržali ovaj projekat. Dobro djelo u mjesecu ramazanu dragi Bog nagrađuje kao da smo učinili sedamdeset takvih djela izvan ramazana. Za one koji to nisu učinili a žele, još uvijek nije kasno, iskoristimo dane koji su pred nama i obradujemo nekoga", poručili su iz Islamic Relief Worldwide.

Uplate za pakete hrane moguće je izvršiti na sljedeći žiroračun:

ZIRAAT BANK BH 186 000 107 2434 061 Sa naznakom "Ramazanski paketi" Cijena jednog paketa hrane je 50 KM