{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Isključeno satelitsko emitiranje programa BHRT-a

F
8.12.2010. u 18:02
0
10
Isključeno satelitsko emitiranje programa BHRT-a
0
Isključeno satelitsko emitiranje programa BHRT-a
Na osnovu naloga Eutelsata sinoć u 24 sata isključeno je satelitsko emitiranje BHRT-a, zbog čega je došlo do prekida u emitiranju BHT1 i BH radija1, i to u potpunosti na satelitskoj i djelimično na zemaljskoj mreži, saopćili su Poslovodstvo i Kolegij BHRT-a.
- Ekipe za prijenos i emitiranje programa BHRT-a su na terenu i ulažu maksimalne napore da bi se u što kraćem roku osigurali alternativni prijenosnici signala i za korisnike na zemaljskoj mreži omogućio nastavak praćenja programa BHT1 i BH radija1 - navedeno je u saopćenju.

Nalog za isključenje satelitskog emitiranja programa BHRT-a izdat je zbog nenaplaćenih potraživanja Eutelsata.

- Naime, BHRT, nakon višegodišnjeg održavanja satelitskog programa, više nije u poslovnoj mogućnosti redovno servisirati ugovorne obaveze. Napominjemo, da evropska praksa prepoznaje države i vlade kao nosioce finansiranja satelitskog programa za potrebe dijaspore, što u BiH, nažalost, nije slučaj, te da se iz RTV takse/pristojbe, koju plaćaju građani u zemlji, ne preporučuje finansiranje programa za dijasporu - stoji u saopćenju.

Poslovodstvo i Kolegij BHRT-a pozvalo je pretplatnike na razumijevanje napora koje BHRT ulaže u prevazilaženje novonastale situacije, a sve nadležne institucije BiH da ulože maksimalne napore kako bi se osigurao kontinuitet emitiranje programa BHRT-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: