Novi kontekst
138

Isakov prošlogodišnji video hit na internetu: Kasumoviću, obezbijedit ću ti dobar smještaj u zeničkom zatvoru

Klix.ba
Ramo Isak
Ramo Isak
Internetom kruži video snimak federalnog ministra policije Rame Isaka koji je nastao u aprilu prošle godine u kojem obećava gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću da će mu obezbijediti dobar smještaj u Kazneno-popravnom zavodu Zenica.

Nakon što je Vlada Federacije prije dva dana imenovala sina Rame Isaka Rusmira Isaka za direktora KPZ Zenica na društvenim mrežama počeo je ponovo kružiti snimak iz aprila 2022. godine kada je Ramo Isak poručio Kasumoviću da će uraditi sve da ga pošalje u zenički zatvor te da će mu obezbijediti dobar smještaj.

Podsjećamo, u aprilu prošle godine na Isakovu adresu su stigle brojne krivične prijave protiv Isaka na što je trenutni ministar policije burno reagovao.

"Tvrdite da sam ja i neko vama napakovao hapšenje. Nisam vas ja nagovorio da radite krivična djela, pa vi ste ih radili. Ja vam nisam ništa uradio, ali ću sada sve uraditi, sve što je u mojoj moći, da završite u KPZ Zenica. I gore ću vam obezbijediti veoma dobar smještaj", rekao je tom prilikom Isak.

Nakon tadašnje videoporuke reagovao je i Kasumović zapitavši se da li je video konačna potvrda da Isak kontroliše policiju i Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona.

"Da li je ovo konačna potvrda da jedan čovjek, Ramo Isak, direktno kontroliše MUP ZDK i Tužilaštvo ZDK? Postoji li bezbjednost i pravna sigurnost u Zeničko-dobojskom kantonu? To ćemo tek da vidimo", napisao je 19. aprila 2022. godine Kasumović.

Podsjetimo na čelu Federalnog MUP-a je Ramo Isak, a novi direktor KPZ Zenica je njegov sin Rusmir.

Kako je došlo do imenovanja odnosno kako je Rusmir Isak postao kandidat za direktora, ministar pravde FBiH Vedran Škobić koji ga je predložio i premijer FBiH Nermin Nikšić već danima izbjegavaju odgovoriti na to pitanje.