Općina Stari Grad
22

Irfan Čengić predstavio urađeno u prvih 100 dana načelničkog rada

B. R.
Irfan Čengić, načelnik Starog Grada (Foto: Općina Stari Grad)
Irfan Čengić, načelnik Starog Grada (Foto: Općina Stari Grad)
Irfan Čengić (SDP) je jučer predstavio ono što je uradio u prvih 100 dana rada na funkciji načelnika sarajevske općine Stari Grad, kao i to šta namjerava realizovati.

Prema njegovim riječima, internetska platforma za praćenje rada političara "Istinomjer" je svako njegovo predizborno obećanje ocijenio kao ispunjenim u prvih 100 dana mandata, saopćili su iz Općine Stari Grad.

"Usvojili smo dokumente kojima ćemo oblikovati budućnost naše općine. Time smo postavili temelje za dalji razvoj i napredak našeg Starog Grada", dodaje Čengić.

Ukazao je da su ušli u fazu spremanja projekata za narednih nekoliko mjeseci koji su u javnom interesu. Kako je izjavio, iako su govorili da se ništa ne može uraditi za 11 mjeseci (od prošlogodišnji prijevremenih izbora do predstojećih lokalnih izbora), u narednom periodu će biti realizovani mnogi projekti, a još više njih započeti.

"Prilika da učiniš nešto za svoju zajednicu se ne dobija često i ne mislim je prokockati. Rješavat ćemo izazove i paralelno donositi novu energiju i nove projekte u Stari Grad", obećao je.

Fokus je bio na infrastrukturnim projektima koji su planirani u ovoj godini, kao i na novitetima i unapređenjima ostvarenim tokom ovog perioda. Čengić je istakao izvrsnu saradnju s Općinskim vijećem, zahvalivši se svim vijećnicima na podršci za koju je podsjetio da je njome omogućeno usvajanje važnih dokumenata za napredak lokalne zajednice.

Jedan od prioriteta za naredni period je osnivanje Javnog preduzeća Općine Stari Grad, čiji su akti već dostavljeni Općinskom vijeću i očekuje se osnivanje u prvom kvartalu ove godine.

Jučerašnjem skupu su prisustvovali predsjedavajući i zamjenici predsjedavajućeg Općinskog vijeća, šefovi klubova te predstavnici šest stranaka, što je, kako su saopćili iz Općine Stari Grad, dodatno potvrdilo važnost zajedničkog rada i saradnje na unapređenju ove lokalne zajednice.