Iranka pokušala izaći iz BiH s falsificiranim pasošem Francuske

Klix.ba
15.3.2019. u 13:38
8
6
Iranka pokušala izaći iz BiH s falsificiranim pasošem Francuske
8
Iranka pokušala izaći iz BiH s falsificiranim pasošem Francuske Foto: H. M./Klix.ba
Službenici granične policije Bosne i Hercegovine jučer, 14. marta, otkrili su falsificiranu putnu ispravu Republike Francuske kod strane državljanke na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, a kojom je pokušala izaći iz naše zemlje u Keln.
Daljnjim radom, na drugoj liniji graničnih provjera, službenici jedinice Aerodrom Sarajevo pronašli su originalni dokument na osnovu kojeg je utvrđeno da se radi o državljanki Irana. Posjedovala je i potvrdu o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil u BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „krivotvorenje isprave“, o ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Prema njegovom nalogu, državljanka Irana je u skladu sa Zakonom o strancima prekršajno procesuirana te predata pripadnicima Službe za poslove sa strancima. Falsificirani dokument je privremeno oduzet.

Oduzet krivotvoreni pasoš (Foto: GP BiH) Oduzet krivotvoreni pasoš (Foto: GP BiH)


Granična policija BiH jučer je i na graničnom prijelazu Izačić uhapsila 30-godišnjaka inicijala Dž. A. nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Velikoj Kladuši zbog krivičnog djela „skidanje ili povreda službenog pečata ili znaka“.

Državljanin BiH kontroliran je na ulasku u našu zemlju na Međunarodnom graničnom prijelazu Izačić i predat službenicima Sudske policije Bihać.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: