{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


IPC dodijelio tradicionalnu nagradu "Sloboda"

F
10.12.2007. u 12:50
0
0
IPC dodijelio tradicionalnu nagradu "Sloboda"
0
IPC dodijelio tradicionalnu nagradu "Sloboda"
U povodu 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava, Međunarodni centar za mir Sarajevo (IPC) dodijelio je tradicionalne nagrade "Sloboda" pojedincima i kolektivima za poseban doprinos borbi za ljudska prava i slobode u BiH, Evropi i svijetu.
Odluke o dobitnicima donio je žiri IPC-a s akademikom Tvrtkom Kulenovićem na čelu.

Dobitnici pojedinačnih nagrada su: komesar za kulturu EU Jan Figel, kompozitor Nigel Osborne, operna diva Barbara Hendrics, arhitektica Zaha Hadid, pravnik Jakob Finci, književnica Hanifa Kapidžić-Osmanagić, glumac Vladimir Jokanović te likovni umjetnik Franjo Likar.

Nagrade u vidu diplome "Sloboda", knjige Janeza Drnovšeka "Misli o životu i osvješćivanju" te grafike Mirsada Konstantinovića dobili su i zaslužni kolektivi, asocijacije i udruženja: Internacionalna umjetnička kolonija Počitelj, Akademija umjetnosti Banja Luka, Narodno pozorište Sarajevo, reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci, Općina Tuzla, Asocijacija inovatora BiH te USAID za turističku promociju BiH.

"O svim dobitnicima bih mogao mnogo reći ali ono što im je svima zajedničko je borba za pozitivan imidž BiH u svijetu i promidžbu potencijala ove zemlje", kazao je na ceremoniji direktor IPC-a Ibrahim Spahić.

Nagrađeni su istakli značaj nagrade "Sloboda" u smislu podstreka u daljem radu i djelovanju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: