Odustali od kampanje
0

Ipak bez podjele gas maski na utakmici

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Članovi više internetskih foruma i udruženja koja okupljaju aktiviste koji se bore za zaštitu životne sredine, odustali su od kampanje "Dišem Bosnu, dišem Hercegovinu“ koji su prvobitno planirali realizovati pred i tokom nogometne utakmice Bosna i Hercegovina – Belgija koja se igra večeras (20.45) na stadionu Bilino polje.

"S obzirom na događaje koji su uslijedili nakom medijske najave i prezentacije kampanje "Dišem Bosnu, dišem Hercegovinu", došlo je do pogrešne interpretacije iste. Nakon obavijesti za javnost od strane MUP-a, zaključili smo da se zaštitne respiratorne maske neće dijeliti sa namjerom unošenja u stadion. Ograđujemo se od bilo kakvog iskorištavanja zaštitnih maski unutar stadiona za vrijeme trajanja utakmice, a u ime kampanje, svako unošenje zaštitnih respiratornih maski smatramo kao zloupotrebu navedenih uputa od strane MUP-a i da je unošenje zaštitnih respiratornih maski unutar stadiona isključivo na vlastitu odgovornost“, stoji u jutrošnjem saopćenju Organizacionog odbora kampanje "Dišem Bosnu, dišem Hercegovinu“.

Ekološki aktivisti smatraju da je zbog nemilih događaja koji su se desili u Belgiji,visok stepen sigurnosti od velikog značaja za reprezentaciju BiH.