Rajko Kuzmanović
0

Inzkova odluka "zakomplikovala situaciju u zemlji"

FENA
Predsjednik RS, Rajko Kuzmanović je danas, tokom razgovora s novim ambasadorom Republike Austrije u BiH,Donatusom Köckom, da je odluka visokog predstavnika Valentina Inzka, da stavi van snage „legalne i legitimne zaključke Skupštine od 14. maja, u suprotnosti s demokratskom praksom, neprimjerena ukupnom napretku koji je BiH postigla, uključujući i proces evroatlantskih integracija i da je nepotrebno zakomplikovala političku situaciju u zemlji“.

Kuzmanović je naglasio da će RS, kako je saopćeno iz njegoog kabineta, nastaviti da podržava i poštuje Dejtonski mirovni sporazum i istovremeno svim demokratskim i legalnim sredstvima štiti svoje interese, nastojeći da težište pažnje i interesa usmjeri ka rješavanju ekonomsko-socijalnih pitanja i problema.

Ambasador Austrije naglasio je da će njegova zemlja nastaviti da podržava BiH u nastojanjima da postane punopravni član Evropske unije.

Tokom sastanka konstatovano je da dobru saradnju u svim oblastima, između RS-a, BiH i Austrije treba nastaviti i unaprijediti, naročito u zdravstvenom sektoru.