{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Inzkova odluka nedemokratska"

S
16.12.2009. u 22:33
0
21
"Inzkova odluka nedemokratska"
0
"Inzkova odluka nedemokratska"
Nebojša Radmanović
Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske (RS) Nebojša Radmanović izjavio je da je nametnuta odluka visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka o produženju mandata stranim sudijama i tužiocima u BiH nedemokratska.
Radmanović je pojasnio da visoki predstavnik ovom odlukom ne pomaže demokratiji, jer je i sam nametnuo nedemokratske metode.

"Zakon o stranim sudijama i tužiocima donesen je na osnovu sporazuma između OHR-a i Predsjedništva BiH i ima snagu međunarodnog ugovora. U njemu je jasno rečeno kako se on može mijenjati, a to je kao i svi međunarodni ugovori, ali je visoki predstavnik ovom odlukom to prekršio", rekao je Radmanović.

On smatra da se Incko upustio u nešto što nije prihvatljivo i što može imati dalekosežne posljedice, jer su svi svjesni da će ova odluka biti odbijena u Narodnoj skupštini RS.

"Da li će to dovesti do referenduma ostaje da se vidi", poručio je srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

Visoki predstavnik Valentin Inzko u ponedjeljak je donio odluku o produžetku mandata na tri godine stranim sudijama i tužiocima u Sudu i Tužilaštvu BiH koji rade na predmetima ratnih zločina, kao i o ostanku stranih sudija i tužilaca koji rade na predmetima organizovanog kriminala i korupcije u funkciji savjetnika, uprkos oštrom protivljenju vlasti RS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: