{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Inzkov oštar pristup je pogrešan"

S
29.5.2009. u 16:47
0
34
"Inzkov oštar pristup je pogrešan"
0
"Inzkov oštar pristup je pogrešan"
Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Milorad Živković ocijenio je da je pismo koje je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko uputio Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) i zatražio od nje da do 11. juna proglasi ništavnim svoje zaključke o efektima prenosa nadležnosti sa RS na BiH i time spriječi njihovo stupanje na snagu - oštro intonirano i neprimjereno.
"To pismo pokazuje da smo se vratili u vrijeme Paddyja Ashdowna", rekao je Živković, dodavši da je takav Inzkov pristup pogrešan i da će imati samo kontraefekat.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma istakao je da se ne mogu osuđivati ljudi koji žele da BiH vrate u okvire Dejtonskog sporazuma i Aneksa 4 Ustava BiH.

"Ako smatraju da je kršenje Ustava to što neko želi da ocijeni ustavnost određenog zakona ili to što neko Ustavnom sudu uputi zakone koje je nametnuo visoki predstavnik, a za koje se smatra da su izašli iz Ustava BiH, onda ti visoki predstavnici ne treba da rade svoj posao", poručio je Živković.

Međunarodni predstavnik u BiH Valentin Inzko zatražio je da Narodna skupština RS do 11. juna proglasi ništavnim svoje zaključke o efektima prenosa nadležnosti sa RS na BiH i time spriječi njihovo stupanje na snagu.

"Mišljenje Vlade RS i zaključci Narodne skupštine dovode u zabludu, pogrešni su i stoga neprihvatljivi", tvrdi Inzko u pismu koje Srna posjeduje.

Narodna skupština u zaključcima u vezi s Informacijom o efektima prenosa ustavnih ovlaštenja sa RS na institucije BiH tvrdi da prenošenje nadležnosti bez prethodnog dogovora entiteta nije ustavan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: