|

Inzko se nada da će lideri u BiH početi upravljati državom

Inzko se nada da će lideri u BiH početi upravljati državom
1
F
FENA
15.11.2012. u 10:55
17
komentara
1

dijeljenja
Inzko se nada da će lideri u BiH početi upravljati državom
Visoki predstavnik Valentin Inzko sastao se jučer s generalnim sekretarom UN-a Ban Ki-moonom, a nakon podnošenja izvještaja Vijeću sigurnosti UN-a u utorak.
Inzko je istaknuo osnovne aspekte njegovog najnovijeg izvještaja Vijeću sigurnosti UN-a, u kojem je izrazio posebnu zabrinutost oko intenzivirane antidržavne retorike i pokušaja podrivanja i slabljenja državnih institucija koji dolaze od visokih zvaničnika Republike Srpske.

Izrazivši žaljenje što su neki stranački lideri, posebno u Federaciji BiH, potrošili nekoliko mjeseci na reorganizaciju vlasti, Inzko je pozdravio činjenicu da stranački lideri u posljednje vrijeme pokazuju znakove da su voljni vratiti se dijalogu.

Izrazio je nadu da će lideri u BiH sada početi upravljati državom, da će se suzdržati od izjava koje destabiliziraju političko okruženje i načiniti pomake koji će im omogućiti da za šest mjeseci izvještaj bude mnogo pozitivniji.

Inzko je zahvalio generalnom sekretaru na njegovoj nedavnoj posjeti BiH i na neprekidnoj podršci i opredjeljenju za očuvanje trajnog mira i stabilnosti u BiH, saopćeno je iz OHR-a.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...