{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Inzko razmatra daljnje korake"

F
15.6.2009. u 16:59
0
20
"Inzko razmatra daljnje korake"
0
"Inzko razmatra daljnje korake"
Visoki predstavnik u BiH Valetin Inzko razmatra daljnje korake nakon što su danas i zvanično u „Službenom glasniku RS-a“ objavljeni zaključci Narodne skupštine RS-a od 14. maja u vezi s prijenosom nadležnosti s RS-a na nivo BiH, izjavio je za Fenu portparol OHR-a Oleg Milišić.
„Objavom zaključaka Narodne skupštine RS-a dobili smo pravnu jasnoću situacije”, rekao je Milišić.

Zaključci Narodne skupštine RS-a od 14. maja u vezi s prijenosom nadležnosti s RS-a na nivo BiH danas su objavljeni u „Službenom glasniku RS-a“, čime postaju pravosnažni.

Direktorica „Službenog glasnika RS-a” Srebrenka Golić kazala je da je već odštampan novi broj “Službenog glasnika” u kome su objavljeni i ovi zaključci.

„Taj glasnik će već danas biti dostavljen svim institucijama RS-a”, precizirala je ona, ističući da je u toku uređivanje istog broja "Službenog glasnika" na „bosanskom i hrvatskom jeziku, koje će biti završeno u toku dana, nakon čega će poštom "Glasnik" biti distribuiran i ostalim korisnicima”.

Radi podsjećanja, visoki predstavnik je u svojim ranijim pismima zahtijevao da Narodna skupština poništi te zaključke prije 11. juna, što nije učinjeno.

Skupština RS-a nije prošle sedmice razmatrala Inzkov zahtjev da zaključci Skupštine RS-a budu poništeni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: