{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Inzko podržao Tihića i politiku dijaloga

S
4.6.2009. u 17:46
0
1
Inzko podržao Tihića i politiku dijaloga
0
Inzko podržao Tihića i politiku dijaloga
Valentin Inzko, (Foto: OHR)
Visoki predstavnik i specijalni predstavnik Evropske unije, Valentin Inzko, danas se sastao sa predsjednikom SDA, Sulejmanom Tihićem.
Čestitajući gospodinu Tihiću na trećem osvojenom mandatu predsjednika SDA, Inzko je izrazio očekivanje da će on i dalje uspješno sarađivati sa ostalim partnerima bosanskohercegovačke političke scene i sa međunarodnom zajednicom, na dobrobit svih građana.

Tokom susreta sa predsjednikom SDA Tihićem, visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Inzko je naglasio svoju podršku dijalogu i postizanju kompromisa, kao jedinom putu koji BiH vodi naprijed u procesu evroatlantskih integracija i izrazio očekivanje da će ’prudski proces’ biti nastavljen.

„U ovom trenutku, naši napori moraju biti fokusirani na rješavanje pitanja državne imovine te kompletiranje procesa u vezi sa vojnom imovinom. Sjednica Vijeća za implementaciju mira biće održana krajem juna i Vijeće za implementaciju mira očekuje da vidi konkretan napredak u vezi sa ovim pitanjima“, kazao je Inzko i dodao da su domaći politički lideri ti koji najviše mogu i moraju doprinijeti pozitivnom rješenju ovih pitanja.

Inzko je predsjednika SDA Sulejmana Tihića informirao i o svojim prioritetima u ulozi visokog predstavnika koji su usmjereni na transformaciju OHR-a u EUSR i naglasio da do toga može doći samo onda kada bude ispunjeno pet ciljeva i dva uslova koje je postavilo Vijeće za implementaciju mira, saopćeno je iz OHR-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: