Banjaluka
0

Inzko na fudbalskoj utakmici Borac-Željezničar

Sarajevo-x.com
Visoki predstavnik i specijalni predstavnik Evropske unije, Valentin Inzko, učestvovaće na dvodnevnoj međunarodnoj konferenciji Paneuropske unije Bosne i Hercegovine “Kuda idu Europa i Bosna i Hercegovina? Između integracije i izolacije” koja se održava u Banja Luci od 25. do 27. septembra ove godine.

Osnovni cilj Panevropske unije jeste jedinstvo svih evropskih naroda u jakoj Evropskoj uniji, što podrazumijeva što je brže moguće uključivanje zemalja centralne i istočne Evrope u EU. Paneuropska unija se zalaže da različitost evropske kulture i naslijeđa, kao i različitost njenih naroda i jezika, čine bogatstvo Evrope.

Tokom boravka u Banja Luci, Inzko će prisustvovati fudbalskoj utakmici Borac - Željezničar na gradskom stadionu, a tokom večernjih sati manifestaciji Zlatna turistička ruža, uručivanju priznanja najuspješnijim destinacijama, organizacijama i turističkim uposlenicima. Ova se manifestacija održava u sklopu projekta “Turizam plus” koji organizuje Turistička zajednica BiH, saopćeno je iz Press ureda OHR-a.