Godišnji odmori
0

Inzko ljetuje na Korčuli

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko od juče se nalazi na odmoru koji će provesti na Korčuli u društvu švedskog ministra inostranih poslova Carla Bildta, koji je prije nekoliko godina kupio kuću na ovom hrvatskom ostrvu, piše mostarski Dnevni list.

Inzko je juče na na putu prema Korčuli u Mostar obavio nekoliko privatnih neformalnih razgovora. Prvo je popio kafu s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i wegovim zamjenikom Radom Bošnjakom, a potom se sastao i nezavisnim odbornikom Zdravkom Rozićem.

"S visokim predstavnikom sam se upoznao nedavno kada je on u zgradi Regionalne kancelarije OHR-a razgovarao s predstavnicima političkih stranaka koje učestvuju u radu Gradskog vijeća. Pošto sam ja jedini nezavisni odbornik, on mnogo cijeni moje mišljenje i želi čuti kako vidim mostarski problem", rekao je Rozić za ovaj list.

On je dodao da njegov sastanak nije imao nikakve veze s Inzkovom kafom sa Čovićem i Bošnjakom.

"Nemam pojma ni da su se oni sastali. Mene je Inzko pozvao da odemo na piće i malo opušteno porazgovaramo o svemu i svačemu. Što se tiče Mostara, o tome nismo puno razgovarali, jer većina odbornika sada nije tu, a i Inzko je krenuo na Korčulu'', rekao je Rozić.