BiH
0

Inzko danas u Parizu

SRNA
Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko danas će se u Parizu sastati sa zvaničnicima francuskog Ministarstva inostranih poslova, saopšteno je iz OHR-a.

Inzko dolazi u Pariz iz Londona gdje je juče u razgovoru sa zvaničnicima britanskog Ministarstva inostranih poslova istakao da politički lideri u BiH moraju preduzeti konkretne korake da bi deklarativnu podršku članstvu u EU i NATO-u što prije pretočili u ubrzan napredak BiH.

U  razgovoru sa  zvaničnicima britanskog Ministarstva inostranih poslova Incko je  naglasio da     BiH treba uložiti dodatne  napori da  bi se u potpunosti ispunili ciljevi i uslovi koje je postavio Savjet za provođenje   mira. 

"Ekonomija i politika u ovom slučaju idu ruku pod ruku - reforme se moraju nastaviti i evropski standardi usvojiti, ne samo zbog približavanja EU i NATO-u već i zato da bi se poboljšao životni standard građana BiH", rekao je Incko. 

On je ocijenio da je BiH postigla napredak,  usvajajući amandman kojim se Brčko uvrštava u Ustav BiH i osnivajući Komisiju za popis državne imovine.

Britanski zvaničnici istakli su punu podršku evroatlantskim integracijama BiH, izražavajući nadu da će i zvaničnici BiH značajnije pojačati napore na ispunjavanju uslova koji su za to potrebni, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su tokom sastanka razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.