Organizacija ADRA
90

Invazija ljubavi na Jajce: Volonteri baki Anđi iscijepali i u stan unijeli pet metara drva

A. P.
Volonteri humanitarne organizacije ADRA i ove su godine učestvovali u događaju koji nazivaju "Invazija ljubavi na Jajce" kojom nastavljaju širiti mir, toleranciju i ljubav u BiH.

Njihove aktivnosti proteklih dana su uključivale besplatno pranje automobila, mjerenje pritiska, šećera i holesterola, dijeljenje cvijeća damama, kao i sladoleda djeci.

"Pored toga skupljali smo i hranu i higijenske artikle za tri najugroženije porodice iz Udruženja paraplegičara Jajce. Aktivnosti su nastavljene cijepanjem i unošenjem drva starim osobama, rođendanskim proslavama siromašnoj djeci, kao i posjetom Centru za socijalni rad s kojim imamo veoma dobru saradnju", poručili su.

Centru za socijalni rad u Jajcu uručili su poklone zahvalnosti, a nakon toga su posjetili dvije socijalno ugrožene porodice čiju djecu su obradovali školskim priborom i slatkišima. Popodne su pomogli baki Anđi i podigli pet metara drva na četvrti sprat. Baka je čula na radiju za Invaziju ljubavi i došla na njihov štand da ih pita da li joj mogu pomoći.

Štićenice Staračkog doma u Jajcu obradovali su potom lijepim gerberima.

"Nakon toga smo posjetili tri najugroženije osobe iz Udruženja paraplegičara i odnijeli im pakete hrane i higijenskih artikala koje smo prethodnih dana skupljali na našem štandu u centru grada. Hvala svim Jajčanima koji su svojim donacijama usrećili tri bolesna ljudska bića", kažu ovi vrijedni volonteri.

Adrin moto je "Ljubavlju mijenjamo svijet".