{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Invalidima koeficijent 0,9 za novčana primanja

S
31.7.2009. u 09:39
0
2
Invalidima koeficijent 0,9 za novčana primanja
0
Invalidima koeficijent 0,9 za novčana primanja
Vlada Federacije BiH (FBiH) je na prijedlog federalnog Ministarstva rada i socijalne politike donijela Odluku da koeficijent za određivanje visine mjesečnih novčanih primanja lica sa invaliditetom za juli i avgust iznosi 0,9, saopšteno je iz Federalne vlade.
Vlada je zadužila resorno ministarstvo da u roku od 60 dana pripremi nova zakonska rješenja o pitanjima obuhvaćenim u postojećem zakonu o osnovama socijalne zaštite, zaštite lica sa invaliditetom i zaštite porodice sa djecom, koja bi uključivala uvođenje imovinskog cenzusa za korisnike prava po ovim zakonima.

Vlada FBiH je na sinoćnjoj sjednici razmatrala više dokumenata iz nadležnosti federalnog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i prihvatila Izvještaj o stanju u poljoprivredi za 2008. godinu, koji će biti proslijeđen Parlamentu FBiH na razmatranje i usvajanje.

Odlukom je Vlada FBiH iz budžetskih sredstava za ovu godinu odobrila 105.700 KM za sufinanisranje Projekta razvoja i očuvanja šuma.

Federalna vlada je razmatrala i donijela više dokumenata iz svoje nadležnosti kojima se obezbjeđuju uslovi za rad Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH i o davanju na korištenje opreme, arhiva i novčanih sredstava Zavoda za kontrolu lijekova FBiH i Sektora za farmaciju federalnog Ministarstva zdravstva ovoj agenciji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: