BiH
0

Interpolov generalni tajnik danas stiže u BiH

FENA
Generalni tajnik Interpola Ronald K. Noble u nedjelju će doputovati u dvodnevnu radnu posjetu Bosni i Hercegovini. Tajnika Interpola na sarajevskom aerodromu dočekat će u ime Ministarstva sigurnosti BiH zamjenik ministra Mijo Krešić, najavljeno je iz kabineta zamjenika ministra.

Programom posjete je predviđeno da Noble posjeti Ured međunarodne komisije za nestale osobe u Tuzli gdje će mu domaćin biti Kathryne Bomberger, generalna direktorica ICMP-a u BiH.

Generalni tajnik INTERPOL-a posjetit će i Centar za reasocijaciju u Lukavcu, Odjel za koordinaciju identifikacija (ICD) u Tuzli te prisustvovati prezentaciji Projekta Identifikacija Podrinja (PIP).

Zamjenik ministra sigurnosti Mijo Krešić razgovarat će s generalnim tajnikom INTERPOL-a o saradnji Ministarstva sigurnosti BiH, odnosno Intrpola Sarajevo s Interpolom iz Lyona.

Konferencija za novinare održat će se u ponedjeljak u KSC-u "Mejdan" u Tuzli, na kojoj će novinarima obratiti zamjenik bh. ministra sigurnosti Krešić, generalni tajnik INTERPOL-a Noble i generalna direktorica ICMP-a u BiH Bomberger, navodi se u saopćenju.