Terorizam
218

Interpol raspisao crvenu potjernicu za Edinom Muftićem iz Gradačca

Klix.ba
Međunarodna kriminalističko-policijska organizacija Interpol raspisala je, na osnovu potjernice bh. pravosudnih organa, crvenu potjernicu za Edinom Muftićem iz Gradačca.

Na zvaničnoj web stranici Interpola piše da je Edin Muftić rođen 6. oktobra 1974. godine, da ima bh. državljanstvo te da govori arapski jezik. Muftića potražuju pravosudni organi BiH zbog krivičnih djela vrbovanja za terorističke aktivnosti, finansiranja terorizma, organizacije terorističke grupe i terorizma.

Nedavno su objavljene i crvene potjernice bh. pravosuđa za Salemom Hasićem i Aldinom Mahmutovićem, rođenim u Doboju, koje se također sumnjiči za terorizam.

Na Interpolovoj crvenoj listi nalazi se i 18-godišnji Hamza Labidiji iz Zavidovića zbog krivičnog djela formiranja ili pridruživanja stranim paravojnim ili policijskim formacijama.

Podsjećamo, crvena Interpolova potjernica raspisuje se za počiniocima najtežih krivičnih dijela koji moraju biti uhapšeni i isporučeni.

Interpol je najveća svjetska policijska organizacija koja povezuje 190 zemalja članica u borbi protiv međunarodnog kriminala.