{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Interpol raspisao crvenu potjernicu za bivšim komesarom policije Ramom Brkićem

12.5.2016. u 17:43
36
37
Interpol raspisao crvenu potjernicu za bivšim komesarom policije Ramom Brkićem
36
Interpol raspisao crvenu potjernicu za bivšim komesarom policije Ramom Brkićem
Interpol je raspisao crvenu potjernicu za bivšim komesarom policije Unsko-sanskog kantona Ramom Brkićem koji je pobjegao u martu ove godine iz BiH, a koji je pravosnažno osuđen na 11 godina zatvora zbog organizovanog kriminala.
Apelaciono vijeće Suda BiH u novembru prošle godine pravomoćno je osudilo Brkića na 11 godina zatvora zbog organizovanog kriminala u vezi sa neovlaštenim prometom drogom, te zloupotrebom položaja.

Čekao je služenje kazne u Kazneno-popravnom zavodu u Sarajevu gdje je trebao doći 9. marta, ali je 27. februara ove godine u jutarnjim satima prešao granični prelaz s Republikom Hrvatskom Izačić. Od tada mu se gubi svaki trag.

"Ramo Brkić, Senad Šabić i Satko Kekić su proglašeni krivim što su, nakon što je Ramo Brkić dana 23.08.2006.godine imenovan na dužnost komesara policije USK-a, odlučio je da koristeći visoku policijsku dužnost koju obavlja vrši krivična djela, pa je u tom cilju stupio u kontakt sa osobama za koje je kao visoki policijski dužnosnik znao da vrše krivična djela neovlaštenog prometa opojnim drogama i koje su na području USK-a u prošlosti vršila slična krivična djela, među kojima su Senad Šabić, Nedžad Kurtović, Zijad Muratović i druge njemu poznate osobe, njima poznatim osobama na više lokacija u USK-a organizovali proizvodnju opojne droge, a u proizvodnju i prodaju droge kao pripadnici grupe uključili su se: Satko Kekić, Enver Okanović, te osobe iz inozemstva Pero Komšić iz Hrvatske i Boris Janežić iz Slovenije, a potom su organizovali i prodaju droge u inozemstvu, te podjelu dobiti sa Ramom Brkićem, komesarom policije USK", navodi se u presudi Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: