{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Interpol raspisao crvene potjernice za dvojicom Dobojlija

17.6.2017. u 21:15
8
62
Interpol raspisao crvene potjernice za dvojicom Dobojlija
8
Interpol raspisao crvene potjernice za dvojicom Dobojlija
Foto: AFP
Međunarodna kriminalističko-policijska organizacija Interpol raspisala je, na osnovu potjernice bh. pravosudnih organa, crvene potjernice za Salemom Hasićem i Aldinom Mahmutovićem rođenim u Doboju.
U potjernici koja je objavljena na zvaničnoj web stranici Interpola piše da je Salem Hasić rođen 22. septembra 1988. godine te da ima državljanstvo BiH. Hasića potražuju bosanskohercegovački pravosudni organi zbog krivičnog djela organizovanje terorističke grupe, terorizam, ilegalno stvaranje i pridruživanje paravojnim i parapolicijskim formacijama.

Druga potjernica raspisana je za Aldinom Mahmutovićem koji je rođen 1. decembra 1988. godine, a koji također ima državljanstvo naše zemlje. Mahmutovića isto kao i Hasića potražuju pravosudni organi BiH zbog nezakonitog uspostavljanje i pridruživanja stranim paravojnim i parapolicijskim formacijama.

Podsjećamo, crvena Interpolova potjernica raspisuje se za počiniocima najtežih krivičnih dijela, koji moraju biti uhapšeni i isporučeni.

Interpol je najveća svjetska policijska organizacija koja povezuje 190 zemalja članica u borbi protiv međunarodnog kriminala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: