{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Internacionalni univerzitet u Sarajevu otvorio svoja vrata

F
20.3.2013. u 14:55
0
Internacionalni univerzitet u Sarajevu otvorio svoja vrata
0
Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) danas je organizirao Dan otvorenih vrata, a studenti su predstavili studijske programe u razgovoru sa studentima, maturantima i profesorima.
"Koristimo prvi dan proljeća da vrata Internacionalnog univerziteta u Sarajevu otvorimo svim mladim ljudima koji žele studirati na našem univerzitetu", kazala je za Fenu Ilda Zornić, glasnogovornica IUS-a.

Dodala je da je danas također organizirano i testiranje iz opće kulture i matematike za maturante iz čitave Bosne i Hercegovine, jer menadžment IUS-a nudi maturantima da na osnovu rezultata iz testiranja dobiju stipendije za studiranje na ovom fakultetu.

"Akademsko osbolje IUS-a želi s vama podijeliti svoja iskustva stečena na univerzitetima širom svijeta. Nadam se da će Dan otvorenih vrata biti od pomoći i da ćete se osjećati dobrodošlim", kazao je prof. dr. Özer Çinar, rektor IUS-a obraćajući se maturantima i studentima.

Registracija za sve učesnike testranja je obavezna, a izlazak na testiranje se ne naplaćuje.

"Danas će za najbolje plasirane kandidate biti dodijeljene stipendije za četverogodišnje školovanje na IUS-u", istakla je Zornić.

Rezultati testova bit će objavljeni najkasnije pet dana nakon dana testiranja na oglasnoj ploči i web stranici Internacionalnog univerziteta u Sarajevu.

Naglasila je da je kampanja dodjele stipendija za škole iz cijele Bosne i Hercegovine, a ove godine će IUS dodijeliti još 100 stipendija za četvorogodišnje školovanje najuspješnijim učenicima.

Cilj ove vrste stipendiranja jest da se podstiču i promovišu znanja i sposobnosti kod mladih ljudi, te da se mladi talenti zadrže na školovanju na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu.

IUS je u februaru ove godine direktorima 20 škola iz BiH uručio stipendije koje su oni dodijelili najuspješnijim đacima njihovih škola.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: