{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Internacionalna radionica eMovie Academy četvrti put u Sarajevu

11.8.2015. u 08:39
217
0
Internacionalna radionica eMovie Academy četvrti put u Sarajevu
217
Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC, lokalni komitet Sarajevo ove godine od 13. do 20. augusta organizuje internacionalnu radionicu pod nazivom eMovie Academy 2015.
Vrijeme održavanja radionice je u periodu kada je Sarajevo centar interesovanja evropske i svjetske filmske javnosti, za vrijeme našeg najvećeg, najpoznatijeg kulturnog događaja Sarajevo Film Festivala.

Petnaest studenata iz svih dijelova Evrope će tokom sedmodnevne radionice naučiti kako napraviti svoj vlastiti kratki film na temu "Sarajevo meeting of cultures".

Tokom procesa kreiranja filma učesnici će biti u prilici i da nauče nešto više o načinu nastanka filma te razvoju filmske umjetnosti kroz historiju. U drugoj etapi akademskog dijela radionice pristupit će video montaži snimljenih kadrova.

U završnici akademskog dijela radionice, učesnici će, podijeljeni u timove napraviti svoj film, koji će se na ceremoniji zatvaranja prikazivati u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta.

Osim akademskog dijela radionice, za goste iz Evrope planiran je i niz izleta i obilazaka sa ciljem upoznavanja našeg grada, njegove kulture, historije i noćnog života. Druženje sa studentima iz drugih zemalja daje priliku za sticanje novih poznanstava i razmjene iskustava. Za više informacija o projektu posjetite www.ema.eestec-sa.ba.

Na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu, EESTEC je osnovan 2007. godine i jedan je od 6 najuspješnijih lokalnih komiteta od 54 ogranka ovog udruženja koji djeluju diljem Evrope. Tokom 8 godina svog djelovanja EESTEC LC Sarajevo je realizovao 12 internacionalnih razmjena i stručnih radionica tokom kojih je ugostio studente iz cijele Evrope.

Sve projekte realizira preko stotinu članova - volontera, ambicioznih studenata i studentica elektrotehnike. Upravo veliki broj njih je preko EESTEC mreže imao priliku učestvovati u stručnim radionicama, seminarima i razmjenama širom Evrope. Na taj način razvijaju shvatanja o načinu poslovanja, ostvaruju međunarodne kontakte te dobivaju bolju predstavu o izazovima rada u industriji kao i priliku da nauče nešto što ne mogu tokom redovnog studija na fakultetima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: