MIP BiH
0

Interna revizija i u Ambasadi BiH u Kuvajtu

SRNA
Ana Trišić-Babić
Ana Trišić-Babić
Zamjenik ministra inostranih poslova BiH Ana Trišić-Babić izjavila je Srni da će u dogovoru sa resornim ministrom Svenom Alkalajem, najvjerovatnije, uskoro biti poslana interna revizija ovog ministarstva u Kuvajt kako bi ispitali navode o mobingu u Ambasadi BiH u toj zemlji.

Ona je naglasila da je za prijavu o mobingu, koju je savjetnik u ovom diplomatkom predstavništvu Enisa Komar, podnijela protiv ambasadora BiH u Kuvajtu Jasina Ravašdea, saznala iz medija.

Zamjenik ministra inostranih poslova BiH istakla je da ona nije dobila nikakav zvaničan dokument o tom slučaju, ističući da je moguće da je ta prijava bila sakrivena.

"Kao što je bio slučaju u Beogradu, gdje je već provedena interna revizija, nadam se da će se Alkalaj saglasiti  da pošaljemo internu reviziju u Kuvajt, koja će utvrditi da li se mobing tamo zaista dešava ili ne", rekla je Babićeva.

Ona je izrazila nadu da će, bez obzira na praznike, već početkom naredne sedmice biti pokrenuta procedura kako bi 4. januara u Kuvajt otišla interna revizija. 

Govoreći o prijavljenom slučaju mobinga u Ambasadi BiH u Beogradu, Trišić-Babić je napomenula da se interna revizija MIP-a već vratila, te da se očekuje njihov izjveštaj. 

Ambasador BiH u Kuvajtu Jasin Ravašde prijavljen je MIP- u BiH zbog mobinga i torture koju sprovodi nad savjetnikom u ovom diplomatskom predstavništvu Enisom Komar.
U pismu koje je Komarova uputila Sektoru za opšte poslove Ministarstva, a koje je kasnije proslijeđeno i Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji BiH, Ravašde je prijavljen da ne radi po zakonu, da prostorije ambasade daje na korišćenje strancima, da drsko postupa prema saradnicima i onemogućava im rad.

Prije nekoliko dana mediji pokrenut je  sličan slučaj u Ambasadi BiH u Beogradu, gdje, navodno, otpravnik poslova Amira Arifović Harms vrši mobing nad kolegama.