{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Interes turskog biznismena za ulaganje u hotelske kapacitete

F
9.5.2006. u 15:23
0
0
Interes turskog biznismena za ulaganje u hotelske kapacitete
0
Interes turskog biznismena  za ulaganje u hotelske kapacitete
Turski biznismen i predsjednik Upravnog odbora Ustunndag Grupe, jednog od najvećih poslovnih udruženja u Turskoj, Adil Ustundag danas je prilikom susreta s premijerom Kantona Sarajevo Denisom Zvizdićem izrazio interes za investiranje u Sarajevu u hotelske kapacitete.
Vlasnik prestižnih hotela u Istanbulu i hotelskih smještaja u skijaškim centrima Turske Ustandag poseban interes je pokazao za ulaganja i rekonstrukciju hotela "Evropa", te rekonstrkciju i izgradnju hotela na Bjalašnici i Igmanu, saopćeno je iz Pres- sklužbe Kantona Sarajevo.

Zvizdić je kazao da se interes turskog biznismena da ulaže u hotelijerstvo podudara sa strateškim opredjeljenjma Kantona, a to je brži i jači razvoj turizma. Kvalitetni hotelski smještaji nedostaju, dodao je Zvizdić i izrazio uvjerenje da će ovdje naći mogućnosti za ulaganje u toj oblasti.

-Za veći zamah u razvoju turizma i otvaranje Sarajeva kao ozbiljne metropole jugoistočne Evrope trebat će nam namjenski moderni kongresni i sajamski prostori, pa bi bilo korisno razmišljati i o ulaganjima u tom smjeru, kazao je Zvizdić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: