BiH
0

Interes turskog biznismena za ulaganje u hotelske kapacitete

FENA
Turski biznismen i predsjednik Upravnog odbora Ustunndag Grupe, jednog od najvećih poslovnih udruženja u Turskoj, Adil Ustundag danas je prilikom susreta s premijerom Kantona Sarajevo Denisom Zvizdićem izrazio interes za investiranje u Sarajevu u hotelske kapacitete.

Vlasnik prestižnih hotela u Istanbulu i hotelskih smještaja u skijaškim centrima Turske Ustandag poseban interes je pokazao za ulaganja i rekonstrukciju hotela "Evropa", te rekonstrkciju i izgradnju hotela na Bjalašnici i Igmanu, saopćeno je iz Pres- sklužbe Kantona Sarajevo.

Zvizdić je kazao da se interes turskog biznismena da ulaže u hotelijerstvo podudara sa strateškim opredjeljenjma Kantona, a to je brži i jači razvoj turizma. Kvalitetni hotelski smještaji nedostaju, dodao je Zvizdić i izrazio uvjerenje da će ovdje naći mogućnosti za ulaganje u toj oblasti.

-Za veći zamah u razvoju turizma i otvaranje Sarajeva kao ozbiljne metropole jugoistočne Evrope trebat će nam namjenski moderni kongresni i sajamski prostori, pa bi bilo korisno razmišljati i o ulaganjima u tom smjeru, kazao je Zvizdić.