|

Intenzivni radovi na uređenju izolatorija na Građevinskom fakultetu u Sarajevu

Intenzivni radovi na uređenju izolatorija na Građevinskom fakultetu u Sarajevu
71
D. Be.
23.3.2020. u 11:42
77
komentara
71

dijeljenja
1/9
2/9
3/9
4/9
5/9
6/9
7/9
8/9
9/9
Nakon što je Štab civilne zaštite KS na jučerašnjoj vanrednoj sjednici donio naredbu Građevinskom fakultetu u Sarajevu, koji se nalazi neposredno uz objekte KCUS-a, da privremeno ustupi jedno krilo zgrade KCUS-u za potrebe eventualnog zbrinjavanja pacijenata zaraženih koronavirusom, jutros je započelo uređenje i opremanje ovog prostora.
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić sa saradnicima obišao je danas lokalitet budućeg izolatorija sa direktoricom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) prof. dr. Sebijom Izetbegović.

Općina Centar je odmah angažovala građevinsku firmu "Bosman“ koja već izvodi radove na izgradnji pristupnog puta, a obezbijedila je i trijažni šator za potrebe novog izolatorija.

"Prošle sedmice KCUS-u smo prebacili sredstva za nabavku respiratora, a u toku je i nabavka termalnih kamera. Do kraja sedmice Općina će nabaviti i medicinsko vozilo za potrebe Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Moramo zajedno učiniti sve što je u našoj moći da spriječimo širenje virusa i ublažimo posljedice", istakao je Ajnadžić.
Prijavi grešku


Komentari (77)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...