BiH
0

Intenziviranje saradnje MVP-a BiH i Crne Gore

FENA
Tajnik Ministarstva vanjskih poslova BiH Adnan Hadžikapetanović susreo se u srijedu s generalnim tajnikom MVP-a Republike Crne Gore Milanom Lakićem, u čijoj su pratnji bili ambasador Crne Gore u Sarajevu Ramiz Bašić i šef protokola crnogorskog MVP-a Simeon Raonić.

Kako je saopćeno iz MVP-a BiH, tajnik Hadžikapetanović je izrazio spremnost naše zemlje za intenziviranje saradnje dvaju ministarstava radi daljnjeg poboljšanja bilateralnih odnosa.

Generalni tajnik MVP-a CG Lakić je prenio zadovoljstvo nedavnim otvaranjem Ambasade BiH u Podgorici, čime su se stekli uvjeti za dinamiziranje saradnje dviju zemalja na svim poljima.

Lakić je naglasio da i BiH i Crnoj Gori predstoje aktivnosti na zaokruživanju ugovorne regulative.

Razmijenjene su informacije o unutarnjoj situaciji u BiH i CG. Naglašena je potreba da se izvrši analiza dosadašnjih potpisanih sporazuma i pospješe aktivnosti na uspostavi zračnog prometa, jačanja privredne saradnje, izgradnji infrastrukture i razvoju turizma.

Sagovornici su saglasni da će aktivnosti u okviru Vijeća za regionalnu saradnju, koje ima sjedište u Sarajevu, dati plodan podsticaj procesu priključenja euroatlantskim integracijama, što je cilj BiH i Crne Gore.