{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Intenzivirani radovi u Visokom

S
29.5.2008. u 08:59
0
0
Intenzivirani radovi u Visokom
0
Intenzivirani radovi u Visokom
Iz fondacije APBPS-a javljaju da su Članovi Upravnog odbora podržali intenziviranje radova u Bosanskoj dolini piramida. Tako je odlučeno da se nastave radovi na vrhu Bosanske piramide Mjeseca i otvore nove sonde na zapadnoj strani Piramide.
Geološka sondažna bušenja će se odvijati na sjevernoj i istočnoj strani Bosanske piramide Sunca. Otvoriće se nova sekcija na kamenoj građevini Toprakalija u Gornjoj Vratnici. Nastavlja se sa podgrađivanjem glavnog puta podzemnog kompleksa Ravne koji vodi ka Bosanskoj piramidi Sunca.

Sjednici Upravnog odbora su prisustvovali svi članovi: Vlatko Doleček, Slobodan Stajić, Jovo Jovanović, Amila Omersoftić, Ahmed Bosnić, Semir Osmanagić i Mahir Hadžiahmetović.

Upravni odbor je informiran o pripremama za održavanje Prve međunarodne naučne konferencije o Bosanskoj dolini piramida koja će se održati od 25.-30. avgusta 2008. u Sarajevu kao i prijedlozima za zaključke Konferencije.

Najavljeno je prisustvo egipatske, saudijske, poljske, malezijske, ruske, britanske, hrvatske i bh. delegacije stručnjaka te niz zainteresiranih posmatrača. Pristiglo je više od polovine očekivanih abstrakta za Konferenciju. Svoje uloge suorganizatora Konferencije su potvrdili Arheološki fakultet Univerziteta u Kairu, Fakultet umjetnosti – odjeljenje za arheologiju Univerziteta Ein-Shams iz Kaira, Društvo arheologa iz Aleksandrije, egipatsko Ministarstvo kulture, Schmitov institut Ruske akademije tehničkih nauka iz Moskve, te Univerziteti iz Zenice i Mostara, stoji u saopštenju Fondacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: