|

"Intelektualno vlasništvo se ne ostvaruje na adekvatan način"

"Intelektualno vlasništvo se ne ostvaruje na adekvatan način"
0
F
FENA
22.2.2011. u 12:20
0
komentara
0

dijeljenja
"Intelektualno vlasništvo se ne ostvaruje na adekvatan način"
Institut za intelektualno vlasništvo BiH, uz stručnu i tehničku podršku projekta Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), pod nazivom Zaštita prava intelektualnog vlasništva u BiH, organizirao je danas u Mostaru konstiturajuću sjednicu Vijeća za autorsko pravo i srodna prava, Vijeća za zaštitu prava intelektualnog vlasništva i Vijeća za razvoj korisnika intelektualnog vlasništva.
Po riječima direktorice Instituta za intelektualno vlasništvo BiH Lidije Vignjević, vijeća imaju za cilj postizanje bolje koordiniranosti i sinergije djelovanja državnih institucija, akademske zajednice, privatnog sektora i organizacija civilnog društva u uspostavi, razvoju i djelovanju efikasnog sustava intelektualnog vlasništva u BiH.

Govoreći o ugroženosti intelektualnog vlasništva u BiH, Vignjević je kazala kako ne bi rekla da je intelektualno vlasništvo ugroženo, već da se intelektualno vlasništvo ne ostvaruje na adekvatan način kako se ostvaruje u nekim državama EU.

Što se tiče kršenja prava intelektualnog vlasništva u BiH, njih ima, kazala je Vignjević, dodavši kako je to pitanje provedbe prava u čemu bi trebalo da pomognu i uspostavljena vijeća.

Petar Ernaut iz Republičke uprave za inspekcijske poslove kazao je kako su Zakonom o autorskim i srodnim pravima koji su na snazi od ove godine propisane određene mjere koje inspektori mogu poduzeti kada su u pitanju kršenja autorskih prava, što će sigurno pomoći da se taj problem smanji.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.