Nedžad Branković
0

'Institucije treba da rade svoj posao'

FENA
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković razgovarao je danas u Sarajevu s predsjednicom Federacije BiH Borjanom Krišto i potpredsjednicima Spomenkom Mičić te Mirsadom Kebom.

Jedan od povoda za razgovor bilo je i pismo kojim je prethodno obavijestio ovo troje čelnika federalne izvršne vlasti da je "zabrinut za ambijent u kojem obavlja posao premijera".

Prema današnjoj izjavi novinarima datoj za vrijeme sjednice Predstavničkog doma Federalnog parlamenta u Sarajevu, Branković je s predsjednicom i potpredsjednicima Federacije razgovarao oko dva sata, a u dijelu razgovora koji se odnosio na njegovo pismo ukazao na ambijent u kojem rade zakonodavne i izvršne vlasti pa i on lično, u funkciji premijera. Istaknuo je da institucije treba da rade svoj posao, odnosno osigurati ambijent u kojem probleme treba rješavati institucionalno i time reći "dosta" pokušajima da se pokušavaju rješavati huliganskim ispadima.

U pogledu daljeg ishoda svog sastanka sa šefovima izvršne vlasti Federacije, Branković je novinare uputio na saopćenje za javnost koje će, kako je kazao, izdati kabinet predsjednice Krišto.

Premijer Branković je pismo Borjani Krišto, Spomenki Mičić i Mirsadu Kebi uputio protekle subote, naznačivši da je došlo do huliganske aktivnosti kod ulaza u haustor zgrade u kojoj on stanuje s porodicom.

Dodao je da se sve to dešavalo u neposrednoj blizini fizičkog obezbjeđenja MUP-a FBiH ujutro u 04.20 sati te da je uviđaj izvršen tek u periodu od 11.00 do 12.00 sati.