Raspisan javni poziv
47

Institucije BiH traže parking na Marijin-Dvoru s minimalno 250 mjesta

Piše: Er. M.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Služba za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine raspisala je javni poziv za dostavljanje ponuda za zakup parking prostora za službena motorna vozila za period od 2019. do 2020. godine.

Direktor Službe za zajedničke poslove institucija BiH Dragan Šojić naveo je kako javni poziv raspisuje uz saglasnost oba direktora te da je predmet javnog poziva prikupljanje zatvorenih pismenih ponuda za zakup parking prostora za službena motorna vozila.

U dijelu koji se odnosi na zahtjeve koje ponuđači moraju ispuniti navedena je lokacija, odnosno Marijin Dvor u Sarajevu i to nesporedna blizina, maksimalno 300 metara od ulaza u zgradu Parlamentarne skupštine BiH. Služba za zajedničke poslove institucija BiH ističe da će u slučaju da je parking udaljen dalje od 300 metara ponuda biti odbačena kao neprihvatljiva.

Što se tiče veličine, institucije BiH traže minimalno 250 parking mjesta (cca. 40.000 parkiranja na godišnjem nivou) prema unaprijed dostavljenom spisku za svaki mjesec. Ponude u kojima bude manje od 250 parking mjesta bit će odbačene kao neprihvatljive.

U javnom pozivu je navedeno da se traži zakup prostora na 24 sata, a kao zahtjev je naveden i 24-satni videnonadzor, 24-satno fizičko osiguranje parkinga, osvijetljen, asfaltiran i očišćen parking prostor.

Ugovor o zakupu trebao bi biti zaključen na period od 12 mjeseci, a po isteku važećeg ugovora za zakup parking mjesta, odnosno 1. septembra 2019. godine. Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 17. juni 2019. godine.