{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Inspektori UIO u Trnovu oduzeli cigarete u vrijednosti 41.000 KM

Klix.ba
15.10.2018. u 10:02
14
20
Inspektori UIO u Trnovu oduzeli cigarete u vrijednosti 41.000 KM
14
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje oduzeli su 9.100 paklica cigareta na putnoj komunikacije Foča - Sarajevo.
Ukupna tržišna vrijednosti cigareta koje su bile namijenjene crnom tržištu u Bosni i Herecegovini procjenjuje se na iznos od 41.000 KM.

Na putnoj komunikaciji Foča – Sarajevo, u mjestu Trnovo ovlaštena službena lica UIO iz Grupe za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra Sarajevo, u saradnji sa pripadnicima MUP-a RS, PS Trnovo, pronašli su i u skladu sa instrukcijama i uputama Tužilaštva i Suda BiH privremeno oduzeli 9.100 paklica cigareta Royal (FDS), FM, SUNNY, MERILYN, koje nisu u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima bile obilježene akciznim markicama UIO.

U suradnji sa Grupom za istrage RC Sarajevo, protiv počinioca bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, iz člana 210 a. , Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.

U svojim dnevnim aktivnostima Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja UIO koriste vozila i specijalističku opremu doniranu od Vlade SAD-a putem programa EXBS. Uspješnom radu naših službenika doprinose u velikoj mjeri znanja, vještine i iskustva stečena tokom pohađanja brojnih specijističkih obuka i treninga pod pokroviteljstvom EXBS programa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: