Zatvaranje objekta
8

Inspektori u Ajdinovićima se žale da ih mediji psihološki ometaju, policija ipak dozvolila izvještavanje

S. H.
U Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići u toku je inspekcijsko vještačenje objekta, koji će danas biti zatvoren, kako je najavio i vlasnik objekta. Tokom rada, inspektori su tražili da se mediji udalje pod izgovorom da ih "psihološki ometaju".
Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK požalila se danas u Ajdinovićima kod Olova da ih mediji ometaju u radu, iako su novinari samo čekali zvanično zatvaranje objekta i pečaćenje.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Advokat Senad Pećanin koji zastupa vlasnika objekta SRC Ajdinovići usprotivio se tome, kazavši da mediji samo rade svoj posao. Ubrzo je reagirala i policija te su se usuglasili da mediji mogu ostati, ali da se ne smiju približavati inspektorima, kako bi imali mir u radu.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Ubrzo se očekuje da SRC Ajdinovići bude zvanično zapečaćen objekat, a kako je Klix.ba i objavio ranije to znači i zatvaranje firme što je najavio vlasnik.

Bez posla će ostati 50 radnika.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove ZDK još uvijek nije saopćila rezultate nalaza trovanja djece u Ajdinovićima prošle sedmice, a ranije su poručili da neće ni saopćiti rezultate. Tako je Tužilaštvo ZDK jedina instanca koja će od sada govoriti o rezultatima i pogoršanja zdravstvenog stanja djece koja su boravila nedavno u tom kompleksu.