BiH
0

Inspektori porezne uprave FBiH zatvorili 20 objekata

FENA
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH u četvrtak 3. jula u popodnevnim satima, na području Zeničko-dobojskog kantona i Srednjebosanskog kantona, izvršili su pojačani inspekcijski nadzor objekata kod kojih je istražno, obavještajnim radnjama utvrđeno, da nezakonito drže treminale za klađenje, automate i druge naprave za igre na sreću.

U Kaknju, Travniku, Novom Travniku, Gornjem Vakufu, Donjem Vakufu i Bugojnu, zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno je zatvoreno 20 ugostiteljskih objekata, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

U objektima su zatečena 84 automata za priređivanje igara na sreću, 84 aparata za klađenje, te 11 bilijar stolova i pikada.

Predmet kontrole u svim slučajevima bila je provjera zakonitosti rada objekata u skladu sa Zakonom o igrama na sreću i Pravilnikom o načinu dobivanja i produženja odobrenja za priređivanje igara na sreću, te odobrenja pravila igara na sreću.

Objektima je privremeno zabranjen rad zbog obavljanja djelatnosti bez odobrenja za priređivanje igara na sreću Ministartsva finansija FBiH i rješenja općinskog organa za priređivanje zabavnih igara kao i neprijavljenih radnika.