{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Inspektori kontrolišu estradne programe i izvođače za Novu godinu

29.12.2013. u 08:21
0
7
Inspektori kontrolišu estradne programe i izvođače za Novu godinu
0
Inspektori kontrolišu estradne programe i izvođače za Novu godinu
Foto: Ilustracija
Pred nastupajuće praznike Porezna uprava Federacije BiH podsjeća sve organizatore novogodišnjeg programa da na vrijeme izvrše pripreme za organizovanje proslave Nove godine, odnosno priređivanje estradnog programa u skladu sa Zakonom, kako ne bi doveli u pitanje realizaciju tog projekta.
Inspektori Porezne uprave na području Federacije BiH izvršit će kontrolu ugostiteljskih objekata u kojima se organizuje estradni program, odnosno muzika uživo. U toku inspekcijskog nadzora predmet kontrole bit će ugovori o autorskom djelu zaključeni između organizatora estradnog programa i izvođača. Posebno će se vršiti provjera da li su ugovoreni iznosi autorskog honorara - naknada za izvođenje programa realni. Također, u skladu sa kantonalnim propisima, kontrolisat će se da li je ispravno obračunata i uplaćena komunalna taksa za izvođenje muzike uživo.

Inspektori i druga ovlaštena službena lica Porezne uprave izvršit će nadzor da li su organizatori estradnog programa ispunili svoju obavezu obračuna, obustave i uplate poreza na dohodak (poreza po odbitku ) prilikom svake isplate autorskog honorara izvođačima.

U svim slučajevima nepoštivanja Zakona, inspektori će na licu mjesta izdavati prekršajne naloge, te kod organizatora estradnog programa provesti cjelovit nadzor nad zakonitošću poslovanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: