{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Inspektori kontrolišu estradne programe i izvođače za Novu godinu

29.12.2013. u 08:21
0
7
Inspektori kontrolišu estradne programe i izvođače za Novu godinu
0
Inspektori kontrolišu estradne programe i izvođače za Novu godinu
Foto: Ilustracija
Pred nastupajuće praznike Porezna uprava Federacije BiH podsjeća sve organizatore novogodišnjeg programa da na vrijeme izvrše pripreme za organizovanje proslave Nove godine, odnosno priređivanje estradnog programa u skladu sa Zakonom, kako ne bi doveli u pitanje realizaciju tog projekta.
Inspektori Porezne uprave na području Federacije BiH izvršit će kontrolu ugostiteljskih objekata u kojima se organizuje estradni program, odnosno muzika uživo. U toku inspekcijskog nadzora predmet kontrole bit će ugovori o autorskom djelu zaključeni između organizatora estradnog programa i izvođača. Posebno će se vršiti provjera da li su ugovoreni iznosi autorskog honorara - naknada za izvođenje programa realni. Također, u skladu sa kantonalnim propisima, kontrolisat će se da li je ispravno obračunata i uplaćena komunalna taksa za izvođenje muzike uživo.

Inspektori i druga ovlaštena službena lica Porezne uprave izvršit će nadzor da li su organizatori estradnog programa ispunili svoju obavezu obračuna, obustave i uplate poreza na dohodak (poreza po odbitku ) prilikom svake isplate autorskog honorara izvođačima.

U svim slučajevima nepoštivanja Zakona, inspektori će na licu mjesta izdavati prekršajne naloge, te kod organizatora estradnog programa provesti cjelovit nadzor nad zakonitošću poslovanja.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: