{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Inspektori FIS-a pregledali terene na Jahorini, Dvorištima i Igmanu

P
16.12.2002. u 17:49
0
2
Inspektori FIS-a pregledali terene na Jahorini, Dvorištima i Igmanu
0
Inspektori FIS-a pregledali terene na Jahorini, Dvorištima i Igmanu
Proteklog vikenda u Sarajevu su boravili inspektori Međunarodne ski federacije (FIS) sa zadatkom da izvrše homologizaciju (pregled) i izdaju certifikate za upotrebu ski staza na Jahorini, Dvorištima i Igmanu. Jedan od inspektora, Slovenac Andrej Klinar je utvrdio da staze za alpsko skijanje na Jahorini odgovaraju za održavanje međunarodnih takmičenja (slalom, veleslaom) te uputio dokumentaciju u FIS -u, koji će izdati certifikat za ski staze.
Inspektor FIS-a Uroš Ponikvar pregledao je staze za ski trčanje na Dvorištima i na Igmanu. Postojeća staza na Dvorištima, nažalost, ne odgovara FIS propisima, jer je od posljednjeg certifikata proteklo 12 godina, a ski trčanje je međuvremenu napredovalo tako da su se kriteriji pooštrili i imaju veće zahtjeve za dobivanje certifikata. Ponikvar je predložio da se na Dvorištima otvori nova ski staza, koja bi apsolutno ispunila visoke zahtjeve FIS pravila u ski trčanju.

Veliko polje na Igmanu ima dvije staze za ski trčanje koje zadovoljavaju FIS pravila (5 i 7,5 km), te je samo potrebno urediti stadion za sprint za što postoje dvije velike ravnice i samo je pitanje koju površinu odabrati za upotrebu. U izgradnji novih staza za ski trčanje podršku će dati Međunarodna ski federacija za što je potrebno izraditi projektnu dokumentaciju, te obaviti neophodne zahvate na uređenju tih staza. U tu svrhu neophodna su minimalna ulaganja u rad Ski centra ZOI 84 Sarajevo.

Predstavnici FIS-a sa Ski savezom BiH dogovorili su održavanje seminara za ski sudije, koji će se održati od 17 do 19. januara 2003. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: