{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Inspekcijske kontrole flaširane vode

F
8.10.2008. u 16:35
0
0
Inspekcijske kontrole flaširane vode
0
Inspekcijske kontrole flaširane vode
Inspekcijskom kontrolom flaširane vode u prodajnim objektima na području Tuzlanskog kantona utvrđeno je da su četiri uzorka bakteriološki neispravna i ta voda će biti povučena iz prodaje, saopćeno je iz Ureda za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona.
U pitanju je voda marke "vivija" i "jana".

Kako navodi Nedžad Bešlić, glavni inspektor za promet robe, usluga i saobraćaja Tuzlanskog kantona, iz prodajnih objekata u Tuzlanskom kantonu inspektori su prošlog mjeseca uzeli 53 uzorka flaširane vode i odnijeli u Zavod za javno zdravstvo na analizu.

„Rezultati su pokazali da je voda neispravna u četiri pakovanja. S obzirom na to da je voda "vivia" u dva pakovanja od po 1,5 litara bila nesipravna sva ta pakovanja bit će povučena iz prodaje, dok pakovanje od pola litre kupci i dalje mogu da nađu na policama.

Kako je najavljeno iz Ureda za inspekcijske poslove TK-a iz prodaje će biti povučena i "jana" s ekstraktima brusnice i jagode jer je analizom utvrđeno da u dva pakovanja nedostaje ugljendioksida.

Osim kontrole flaširane vode, inspektori su provjerili cijene i izdavanje računa u 112 prodajnih objekata.

Podneseno je više prekršajnih naloga. Ukupna vrijednost izdatih naloga iznosi oko 13,5 hiljada KM, a kontrole će biti nastavljene.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: