{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Inspekcijska kontrola cijena i marži prehrambenih artikala

F
25.9.2008. u 16:09
0
0
Inspekcijska kontrola cijena i marži prehrambenih artikala
0
Inspekcijska kontrola cijena i marži prehrambenih artikala
Zbog nekontroliranog povećanja cijena i marži prehrambenih artikala na području Tuzlanskog kantona, uprava Kantona za inspekcijske poslove poduzet će aktivnosti pojačane kontrole cijena u tom kantonu.
Kontrola će se vršiti kod svih pravnih i fizičkih lica koja se bave prometom osnovnih životnih namirnica za koje su Vlada Federacije BiH i Vlada TK propisale najveće dozvoljene marže koje će se primjenjivati kod formiranja cijena ulja, hljeba, mlijeka i mesa, kao i obveza dostavljanja obrazaca o promjeni cijena (OPC) i o promjeni marži (OPM) Federalnom ministarstvu trgovine za promjenu marži i cijena ulja i Kantonalnom ministarstvu trgovine, turizma i prometa za promjenu marži i cijena za hljeb, mlijeko i meso.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove će do 15. oktobra provesti pojačanu kontrolu na suzbijanju nelegalnog povećanja cijena sa svim raspoloživim ljudskim i materijalnim resursima, a po potrebi pojačana kontrola će se produžiti i pretvoriti u kontinuiranu aktivnost do zaustavljanja nezakonitog povećanja cijena i marži.

"Sugeriramo i upozoravamo sve one koji su na nezakonit način povećavali cijene osnovnih životnih namirnica da iste vrate u zakonske okvire, jer u suprotnom bit ćemo prisiljeni prema prekršiocima ići s represivnim mjerama koje predviđa važeća zakonska regulativa", upozoravaju iz inspekcije.

U pojačanoj kontroli će učestvovati minimalno 40 inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove koji će imati zadatak u što kraćem roku urediti ovu oblast i dovesti je u sređeno i zakonom predviđeno stanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: